5.jpg

English

Stemmen

Roufaida & Pluck winnaar High School Music Competition 2011

Post to Twitter

De High School Music Competition (HSMC) is de landelijke wedstrijd voor jonge bands en acts in de leeftijd van 12 t/m 19 jaar. Iedere editie spot de wedstrijd opkomende jonge bands en acts de niet veel later hun opmars maken en bijvoorbeeld te zien zijn op televisie bij De Wereld Draait Door of op een festival als Noorderslag. Finalisten van eerdere edities zijn onder anderen: F, Death Letters, Starcatcher, Woot, Mitss & Kapthijn en Hunting the Robot. Ook deze editie is er weer gezocht naar de band/act die klaar is om door te breken!

Afgelopen zondag 24 april heeft Roufaida & Pluck uit Rotterdam de High School Music Competition 2011 gewonnen! De jury zei over hen  “Heel origineel, zowel qua dynamiek als spanning zeer goed opgebouwd en Nederland is hiermee twee singer-songwriter talenten rijker”. Van de zes finalisten overtuigden zij de jury, bestaande uit Sven Figee (The Voice Of Holland, Angela Groothuizen’s team), Jasper van Vugt (o.a. OOR), Renske Heeringa (LVC/Werfpop) en Roelie van Lingen (VanLingen Music) het meest!

In drie voorrondes hebben achttien bands/acts in de categorieën Loud Music, Pop/Rock en Hiphop gestreden om een finale plaats. De zes winnaars die hier uit voortgekomen zijn hebben ter voorbereiding op de finale een workshopdag gevolgd, waarbij ze het winnende gedicht van Doe Maar, Dicht Maar: ‘Daar boven’ van Renske Dijk hebben bewerkt tot een eigen nummer. Hierin zijn ze bijgestaan door Manu van Kersbergen (Manu), Remon Stotijn (Postman), Sjoerd van der Knoop (Face Tomorrow), Stef Broks (Textures), Jan Peter Hoekstra (The Sheer) en Maurits Westerik (GEM). Deze bewerkingen verschijnen in het najaar op de cd School’s Out! Vol.7.

Met het winnen van deze landelijke competitie gaan Roufaida  & Pluck naar huis met het prijzenpakket bestaande o.a. uit optredens in binnen- en buitenland, een workshop door een bekende artiest/producer naar keuze, studiotijd, een videoclip en een (digitaal)promotiepakket. Hou ze in de gaten via www.myspace.com/roufaidaenpluck en bekijk het tourverslag van hun buitenlandse optredens via:  www.hsmcontour.blogspot.com

De welverdiende tweede plaats ging naar PLeaSe! uit Amsterdam www.pleasehop.com. De jury vond hen ook erg origineel, verfrissend en volwassen. De derde plaats is weggelegd voor Fexet uit Den Haag www.fexet.nl. Ze overtuigden de jury door hun opvallend sterke drummer, strakke samenspel en aanstekelijke enthousiasme.

Ook het publiek kon zijn stem uitbrengen, in de voorverkiezing via de website en tijdens de finale. Het publiek koos voor Dsi-Bel Zolarsem. Tot slot ging de Pop en Poëzie prijs ook nog eens naar Roufaida & Pluck.

De Zuid-Hollandse Popunie, organisator van de HSMC, kijkt terug op een geslaagde dag, waarbij de bezoekers werden getrakteerd op energieke optredens van aanstormende jonge talenten.

Van de finalisten gaan we de komende tijd nog veel horen en zien. Zo zijn de winnaars te zien op o.a. Bevrijdingsfestival Zuid-Holland, Kaderock, Wantijpop, Westerpop en Skatejam. Daarnaast op het Breminale festival in Bremen in Duitsland en het Class’Eu Rock festival in Frankrijk.

Later verschijnt op Popunie Records het verzamelalbum “School’s Out! vol.7”. Hierop komen alle bewerkingen van het gedicht “Daar Boven” te staan. Ook komt er van elke finalist een nummer uit het eigen repertoire op te staan. De School’s Out! Vol.7 wordt in januari 2012 gepresenteerd tijdens Altersonic.

Inschrijven voor de HSMC 2012? Dat kan in het najaar via de website. Houdt dus de website in de gaten voor het online inschrijfformulier!

Copyright © 2020     Disclaimer

High School Music Competition

PopunieOntwerp & realisatie:

Reclamebureau skyhighmedia